Nest in Conditie

speciaal voor fokkers, de eerste weken in het leven van de pups

Welkom bij de opleiding "Nest in Conditie" waarbij ik in zal gaan op de eerste belangrijke weken in het leven van de pup nog bij de fokker.

Deze opleiding is dan ook specifiek voor fokkers of toekomstig fokkers.

Hoe is de opleiding "Nest in Conditie" tot stand gekomen?

Er is inmiddels veel bekend en veel kennis over het belang van een goede basis van de pups bij de fokker.

Zaken als "ENS", wanneer wat te introduceren in het nest en veel meer.

Iedere fokker wil graag zijn pups zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Helaas is er nog weinig informatie beschikbaar in het Nederlands, de meeste opleidingen komen uit de USA en zijn daardoor dan ook enkel in het Engels beschikbaar.

Vanuit zowel mijn fokkers achtergrond, als fitness trainer voor honden, als pup eigenaar, vanuit mij als mens is daardoor het idee gekomen om een Nederlandse opleiding op te zetten om zo fokkers handvatten te geven om hun pups een nog betere start te geven.

Hier komt ook nog een vervolg, of eigenlijk een proloog, op, namelijk de "Fokteef in Conditie", want eerlijk is eerlijk, een goed nest start bij een goede teef die mentaal en fysiek goed in haar vel zit. En ik hoop dan ook dat de fokkers door deze opleiding getrieerd worden ook op een andere manier nog meer tijd en aandacht aan hun teef te besteden in de aanloop naar het nest.

Maar nu eerst de pups, omdat dat vaak aansprekender is voor iedereen om mee te starten en omdat het gewoon leuk is.

En voor de deelnemers aan deze opleiding is er 50% korting op het gebruik van de Puppy Playground bij Sporthond in Conditie. In plaats van 150 euro betaal je dan maar 75 euro voor het gebruik te samen met je pupkoper en onder begeleiding van een ervaren fokker & fitness trainer voor honden.


Wat is de inhoud van de opleiding?

In de opleiding zullen de belangrijke ontwikkelingsfases van de pup vanaf de geboorte tot aan het vertrek op 7/8 weken of voor de export pups binnen Europa zelfs tot vertrek op 15 weken besproken worden.
Iedere sectie omvat een belangrijke levensfase van de pups en is ingedeeld in diverse hoofdstukken met hierbij extra aandacht voor zaken als ENS (Early Neurological Stimulation), vroege zindelijkheidstraining, introductie geurbeelden en het zo probleemloos mogelijk laten verlopen van de overgang van het vertrek van de pups naar hun nieuwe eigenaren.
Daarnaast ook een heel hoofdstuk voor de Puppy Party die rond de 6 weken ingepland kan worden.


Course Curriculum


  Derde week - de overgangsperiode (dag 15-21)
Available in days
days after you enroll
  Pups voor het buitenland - 8 tot 15 weken
Available in days
days after you enroll
  Afsluiting
Available in days
days after you enroll

Your Instructor


Carmen van de Kamp
Carmen van de Kamp

Mijn naam is Carmen van de Kamp CCFT (1976) en ik heb al ruim 20 jaar ervaring met het opvoeden en trainen van honden.

Sinds 7 jaar ligt mijn focus op de gezonde en fitte hond, niet enkel een hond die goed presteert in zijn eigen sport, maar een hond die compleet fit is, dus buiten op het fysieke vlak ook een hond die mentaal voldoende gestimuleerd wordt.
Door op deze complete manier samen te werken biedt je je hond een voller en waardevoller leven en kan de hond ook langer een actief leven leiden waar je als combinatie het hoogst haalbare samen nastreeft in plaats van dat de ene leidt en de ander volgt.

Opleiding en ervaring

  • 2020 - gestart met de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht
  • Certified Canine Fitness Trainer (CCFT) University of Tennessee
  • Canine Conditioning 101 – Dr Erica Boling
  • Sportmassage voor honden
  • Aroma TouchTherapie
  • Kynologisch Instructeur Tinley
  • Activiteitencoach module 1 Tinley
  • Lifestylecoach MARK Academy

Frequently Asked Questions


Wanneer start de opleiding?
De informatie komt na aanmelding per week beschikbaar.
Hoe lang hou ik toegang tot de informatie van de opleiding?
de informatie is blijvend beschikbaar na start van de opleiding.
Wat is de inhoud van de opleiding?
In de opleiding zullen de belangrijke ontwikkelingsfases van de pup vanaf de geboorte tot aan het vertrek op 7/8 weken of voor de export pups binnen Europa zelfs tot vertrek op 15 weken besproken worden. Iedere sectie omvat een belangrijke levensfase van de pups en is ingedeeld in diverse hoofdstukken met hierbij extra aandacht voor zaken als ENS (Early Neurological Stimulation), vroege zindelijkheidstraining, introductie geurbeelden en het zo probleemloos mogelijk laten verlopen van de overgang van het vertrek van de pups naar hun nieuwe eigenaren. Daarnaast ook een heel hoofdstuk voor de Puppy Party die rond de 6 weken ingepland kan worden.
Kan ik op een andere manier dan met creditcard betalen?
Ja dat kan, stuur mij een email via [email protected] of een privebericht via de facebook pagina met daarin je naam, adresgegevens en email adres en dan stuur ik een factuur. Dan zijn de kosten 250 euro incl BTW Na ontvangst van de betaling verleen ik handmatig toegang op het doorgegeven email adres.