Algemene informatie

Algemene informatie

Nogmaals welkom bij de cursus "Fokteef in Conditie".

De cursus beschrijft het in conditie brengen van je teef vanaf (ruim) voor de dekking, tijdens de dracht, tijdens de zoogperiode en het terug in conditie brengen na de zoogperiode en is opgedeeld in diverse hoofdstukken, waarbij ieder hoofdstuk enkele lessen bevat.

In de cursus zijn mijn eigen 2 teven en de honden van de Beagle kennel Marsandy actief als demo-hond op de video's. De cursus zal in de loop van de tijd aangevuld worden met nieuw video materiaal.


De cursus zelf blijft 12 maanden beschikbaar na aanschaf.

We zitten hier in een groep om van elkaar te leren, domme vragen bestaan niet en iedere vraag krijgt dan ook een antwoord.


De deelnemers zullen een diverse achtergrond hebben, niet alleen qua ervaring met honden en met de fokkerij, van beginnende fokkers tot ervaren fokkers, maar ook qua sporten die beoefend worden, diversiteit aan rassen en ook diversiteit aan fokervaring, respecteer elkaar, elkaars mening en ervaring. En ook juist nieuwe mensen met minder tot geen ervaring kunnen ervaren mensen nieuwe inzichten verschaffen, juist omdat zij niet in een vast patroon zitten vanuit ervaringen uit het verleden.


Tips

maak gebruik van alle gegeven informatie

niet alleen de lessen, maar leer ook van elkaar en van de gestelde vragen en gegeven feedback

bekijk de videos, ga niet allen op de tekst, maar ook andersom, kijk niet alleen plaatjes, lees ook de tekst

stel vragen als iets onduidelijk is

schroom ook niet om anderen verduidelijking te vragen als je een commentaar of video ziet die je onduidelijk is


Doel

doorloop de lessen

ga er mee aan de slag waar mogelijk op dit moment

vertaal de oefeningen naar je eigen honden, kijk naar waar jij er van kan profiteren

deel met ons de specifieke zaken voor jouw ras, hou je teven zijn qua fysiek, in de dracht- en zoog periode en in de sport, hoe jij het invult


Met deze cursus hoop ik fokkers te kunnen ondersteunen in het in een zo optimaal mogelijke conditie houden van hun teef, iets wat de pups alleen maar ten goede komt.


Succes

Carmen van de Kamp CCFT

Sporthond in Conditie

Complete and Continue