Ontwormen, vaccineren en voeding

Het doolhof van info

Ontwormen, vaccineren, voeding.

Alle 3 onderwerpen die wel degelijk van belang zijn voor de juiste ontwikkeling van de pups zowel voor de dracht als tijdens het leven van de hond, maar ook zaken die gespecialiseerd advies vragen.

Ik zal niet diep ingaan op het ontwormen van de teef in dit programma omdat dat een veterinair advies is, evenals het vaccineren, titeren van teef en pups en ook voedingsadvies ga ik niet veel op in.


Waarom daar geen info over?

Schoenmaker blijf bij je leest en op dit moment heb ik wel mijn eigen visie en inzicht op zaken als voeding, vaccineren en ontwormen, maar niet zo dat ik daar ook professioneel advies over ga geven.

Fokteef in Conditie richt zich op de mentale en fysieke ontwikkeling van de teef voor, tijdens en na het nest. Voor voedingsadvies verwijs ik door naar voedingsdeskundigen en voor ontworming en vaccinaties naar de specialisten op dat vlak, zijnde dierenartsen en laboratoria.

Qua ontwormen kan bijvoorbeeld de ontlasting onderzocht worden door een laboratoria als Het Woud

En voor vaccinatie en titer advies is er veel informatie te vinden op oa VacciCheck voor het bepalen van de titer en wanneer te vaccineren en bij de eigen dierenarts is daar ook informatie over te vinden.

Complete and Continue