Fokteef in Conditie

voor, tijdens en na het nest je teef in conditie hebben en houden

   Watch Promo

Fokteef in Conditie

Natuurlijk is een goede conditie voor iedere hond van groot belang. Maar een fokteef vragen we om een top prestatie fysiek en mentaal te leveren terwijl ze in die periode niet optimaal fysiek getraind kan worden. Mede daarom is het enorm belangrijk om de teef een goede basis mee te geven en om haar goed voor te bereiden, fysiek en mentaal, op het komende nest.

Deze voorbereiding begint natuurlijk niet pas als ze loops wordt voor de dekking.

Het is van belang om de teef al in de aanloop naar de loopsheid zo optimaal mogelijk in conditie te brengen en houden, zowel mentaal als fysiek en dat bij te houden tijdens de dracht periode.

Op die wijze heeft de periode van fysieke uitputting rondom de bevalling en de te leveren inspanning rondom het op laten groeien van het nest de minste impact op de totale conditie van de teef en krijgen de pups ook nog eens de meest optimale start mee. Al adviseer ik voor de pups en een optimale pup start ook "Nest in Conditie"

Daarnaast is het niet zo dat je teef na het nest op miraculeuze wijze weer volledig op haar oude niveau aan de slag kan. De dracht, bevalling, zoog periode, alles heeft zijn invloed op het totale gestel van de teef en dat heeft nadien tijd en aandacht nodig om weer op het oude niveau te komen.

Wat behandel ik in dit online programma?

 • De cyclus van de teef en de verschillende stadia waarin het belangrijk is om al de focus te leggen op het voorbereiden op het toekomstige nest
 • Waarom het belangrijk is de teef fysiek voor te bereiden op het komende nest
 • Wat belangrijk is in de fysieke training tijdens de gehele periode van aanloop naar het nest, de dracht, de bevalling en de opbouw na de bevalling om je teef weer in optimale conditie te krijgen.
 • Het belang van mentale conditie en mentale training
 • Lichaamsbewustzijn, niet alleen voor de fysieke conditie maar ook voor het bewustzijn rondom de pups tijdens de bevalling en de eerste weken

Wil je hier ook meer over weten en je teef op een fittere en vitalere wijze de dracht en de nestperiode in laten gaan en ook uit laten komen? Meld je dan aan voor dit online programma.


Your Instructor


Carmen van de Kamp
Carmen van de Kamp

Mijn naam is Carmen van de Kamp CCFT (1976) en ik heb al ruim 20 jaar ervaring met het opvoeden en trainen van honden.

Sinds 7 jaar ligt mijn focus op de gezonde en fitte hond, niet enkel een hond die goed presteert in zijn eigen sport, maar een hond die compleet fit is, dus buiten op het fysieke vlak ook een hond die mentaal voldoende gestimuleerd wordt.
Door op deze complete manier samen te werken biedt je je hond een voller en waardevoller leven en kan de hond ook langer een actief leven leiden waar je als combinatie het hoogst haalbare samen nastreeft in plaats van dat de ene leidt en de ander volgt.

Opleiding en ervaring

 • 2020 - gestart met de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht
 • Certified Canine Fitness Trainer (CCFT) University of Tennessee
 • Canine Conditioning 101 – Dr Erica Boling
 • Sportmassage voor honden
 • Aroma TouchTherapie
 • Kynologisch Instructeur Tinley
 • Activiteitencoach module 1 Tinley
 • Lifestylecoach MARK Academy

Course Curriculum


  De teef van pup tot fokgeschikt
Available in days
days after you enroll
  de eerste 3 weken na de bevalling
Available in days
days after you enroll
  Opbouw vanaf 10 weken na de bevalling
Available in days
days after you enroll
  Opstart sportspecifieke training na een nest
Available in days
days after you enroll

Frequently Asked Questions


Wanneer start de opleiding?
De informatie komt na aanmelding per week beschikbaar.
Hoe lang hou ik toegang tot de informatie van de opleiding?
de informatie is tot 1 jaar na aanschaf beschikbaar.
Waarom zijn de kosten in Amerikaanse dollars in plaats van Euro's?
Omdat dat voor mij op dit moment de enige mogelijkheid is om betaling ook via PayPal te laten verlopen voor de geïnteresseerden die geen credit card hebben.
Kan ik op een andere manier dan met creditcard of via PayPal betalen?
Ja dat kan, stuur mij een email via [email protected] of een privebericht via de facebook pagina met daarin je naam, adresgegevens en email adres en dan stuur ik een factuur. Na ontvangst van de betaling verleen ik handmatig toegang op het doorgegeven email adres.

Get started now!